En familie trenger transport

En barnefamilie i Norge er mer eller mindre avhengige av et sikkert fremkomstmiddel tilgjengelig i en travel hverdag. Hvis du bor, jobber og har barnehageplass midt i sentrum i enhver by, så er det selvfølgelig ikke nødvendig. For de fleste andre som skal sjonglere mellom henting og levering i barnehage, rekke jobben og kanskje også rekke middagen hjemme, så er en bil en nødvendighet. Det er dog dyrt å ha bil i Norge med; vedlikehold, kontroller og drivstoff. Med bomutgifter oppå det hele blir den kanskje ikke så gode økonomien, bare verre.

Finn en fornuftig bil

Det er mange bruktbiler på markedet som passer for barnefamilier. De aller fleste tar den klassiske stasjonsvognen fordi den har god plass til barnevogn, og fordi det er en perfekt bil for bilferier med barn og partner. Rent drivstoffmessig er det ingen forskjell på en stasjonsvogn og en sedan, begge kan være en økonomisk besparende biltype for hele barnefamilien. Uansett hvilken bil man velger, må man velge den som passer seg og sine behov – liker dere å reise på ferie, trenger man en bil som er slitesterk på lange avstander. Skal man bruke den kun i bykjernen, er kanskje det å investere i en el-bil tingen? Dette er ting man må finne ut av før man legger ut på investeringsjakten i ny bruktbil.

Velg det rette billånet

Å kjøpe en bil over 15 år kan raskt bli en finansiell felle. Siden gamle biler ofte trenger service og deler, må de fortsatt byttes ut. Deretter vil du kanskje kjøpe en nyere bruktbil. Det anbefales imidlertid å sammenligne lån, renter og avgifter før du starter. Hvis du har gjeld, kan du få hjelp med refinansiering av gjeld på Sambla. En nyere bruktbil vil nok også fortsatt ha en nybilgaranti (som regel gjelder de inntil syv år), og det kan spare kjøperen flere kostnader i et par år etter kjøpet. En barnefamilies økonomi er alltid presset i småbarnsfasen, men det blir alltid bedre. Med noen konstruktive tankeprosesser kan man faktisk ha både tid og rom til å bruke penger på fornøyelse og ikke regninger.

Leave a Reply