Hvordan gode minner skaper lykkelige barn

Vi føler oss ofte slik vi har levd, og slik sett er barndommen svært viktig. Det er fordi når vi er barn, har vi ikke ennå så mange inntrykk. Det er nå vi skal fylle sinnet med erfaringer, kunnskap og minner. Gode minner er best når de er med familie og venner, slik som en sommer på hytta eller høyfjellshotellet.

Men hvorfor er minner så viktig for å skape lykkelige barn, og kan man ikke bli lykkelig om man ikke har gode minner? Det er mange ting som tyder på at en trygg og god barndom er viktig for lykkefølelsen, men vi sier ikke at alt håp er ute om barndommen har vært dårlig.

Vær gode ledere

Det er ofte uenighet mellom mor og far om hva som er god oppdragelse. Noen framhever trygghet og kos, mens andre mener utfordringer og opplevelser er viktigst. Noen mener barna skal hjelpes med alt, mens andre mener at barn har best av å lære ved å prøve selv. Poenget er vel å ikke ta denne diskusjonen foran barnet, men å ta den i en rolig stund. Gode ledere viser omsorg, men setter også krav til barn.

Ha god økonomi for familieopplevelser

Uten stabil inntekt vil man ikke kunne dra på ferie eller gjøre ting sammen i helga. Det kan være så enkelt som å dra på kino, men det kan også være å være sammen i naturen. En telttur med stjernetitting midt på natten kan gi barn en opplevelse de aldri vil glemme. God økonomi gir dere overskudd til å gjøre ting sammen, og dessuten råd til å reise på ferie. En bufferkonto kan være løsningen på et lykkelig liv.

Minner sitter i hjernebarken

Gode minner kan gi så store inntrykk at man vil huske dem for livet. De kan være så viktige at man kan assosiere lyder og lukter til dem. Men det samme gjelder for dårlige minner, så sørg for at minnene blir gode. Dette vil gi deg lykkeligere barn.

Leave a Reply