Utstyrskvalitet er viktig

Vi vil vel alle ha det beste for barna våre? Selvfølgelig fortjener barna våre den sunneste og mest næringsrike maten. Selvfølgelig bør de ha de morsomste og mest pedagogisk riktige lekene som kan stimulere sansene og fantasien. Så hvorfor bør de ikke også ha det beste de kan få når det kommer til alt det praktiske utstyret? Å velge riktig stellebord, vogn, seng og grind kan bety mye for trivsel og helse når det gjelder både barnet ditt og deg som forelder. Vi vil jo alle at hverdagen skal være så enkel og behagelig som mulig for familien, og at praktiske gjøremål skal være en effektiv og hyggelig opplevelse. Leker og spill kan jo komme og gå, men utstyret til barnet ditt bruker du ofte over flere år.

Hold det på badet

Hvordan er rutinene dine for bleieskift hjemme? Det er mange som velger å stelle barn på soverommet, og dette kan jo virke både praktisk og lettvint. Spesielt om du skifter på barnet ditt rett før leggetid og med en gang han eller hun våkner. Allikevel finnes det også baksider ved dette. Ikke alle har plass til et stellebord på soverommet, og både bleiepakker og våtservietter trenger ledige skap eller skuffer du kanskje ikke har på rommet. Dette er heller ikke nødvendigvis den mest hygieniske løsningen. På badet har du jo både en vask i nærheten og glatte overflater det er enkelt å tørke over om det skulle være nødvendig. For barnets del kan det også være lurt å få inn vanen med at alt som har med avføring og urin å gjøre hører hjemme på toalettet. Da vil det nok bli en enklere overgang å begynne å bruke toalettet på det samme rommet senere.

Praktisk og sikkert

Når du går til innkjøp av Stellebord er det flere ting du bør se etter. Hvor mye plass har du for eksempel? Vil du ha behov for et bord du enkelt kan klappe sammen eller skyve inn når det ikke er i bruk? Det finnes mange alternativer som har egne hyller bygget inn også. Om du har lite plass til bleier, salver og servietter på badet bør du absolutt vurdere å gå for en av disse. Å ha alt innenfor rekkevidde er ikke bare praktisk og enkelt heller, det er også den sikreste løsningen for barnet ditt. Som vi alle vet skal det ikke mer til enn noen sekunder før det kan skje et uhell, og du bør aldri snu deg vekk fra barnet ditt mens dere er midt i et bleieskift.

Leave a Reply