Gi bort det du ikke bruker til noen som trenger det

 

De fleste av oss har ting vi ikke trenger. Ofte finner vi billige ting på salg, og kjøper mer enn vi har bruk for. Nordmenn flest lever ganske godt, men også her i landet finnes det dessverre folk som ikke har det så bra. Noen lever under fattigdomsgrensen, og noen lever til og med på gata. Disse folkene mangler det meste, og setter derfor stor pris på alt de får.


Gi bort klær og sko


Det er heldigvis lett å gi bort klær og sko. Hvis du har klær du ikke lenger bruker, kan du legge dem i en innsamlingscontainer merket UFF. Hvis klærne er hele og fine, kan de bli solgt som gjenbruk. Andre klær kan bli gjenvunnet til andre formål. Du kan også legge brukte sko i samme container, men ikke gi fra deg fillete og hullete joggesko, de bør du heller kaste. Gi bort ting som fortsatt kan brukes.


Gleden ved å gi bort


Når du deler med andre, blir du glad. Du vet at noen andre får nytte av klærne du ikke lenger bruker, og du kan hjelpe folk som har mindre enn deg. Lær gjerne barna dine å gi bort klær og leker de ikke har bruk for. Når barna vokser ut av klærne, kan du gi dem bort, og kjøpe nye. Du kan selvsagt også kjøpe nye klær og sko til deg selv når du har ryddet plass i skapet. Det finnes til og med noen som kjøper to par sko på salg; ett par til seg selv, og ett par som de gir bort helt ubrukt.

carton of free CDs and DVDs


Gi bort møbler og gjenstander


Det er mye du kan gi bort. Når du pusser opp, kan du gi bort de gamle møblene i stedet for å kaste dem. Hvis du leser mye, kan du gi bort bøker du ikke lenger har bruk for, eller du kan gi bort pyntegjenstander. Regelen er den samme; gi bort ting som er fine og brukbare, ikke skarp som passer best på søppelfyllinga. Men mange har fine ting som er fullt brukbare, selv om de ikke har bruk for dem selv.

Leave a Reply