Skal du stifte familie?

Norge er et godt land å stifte familie i. Boligprisene stiger riktig nok fortsatt mange steder i landet, men renten er fortsatt rekordlav. Mange forventer til og med at vi får negativ rente i årene som kommer. Dette er selvsagt ikke bra for landet og verdensøkonomien, men nyetablerte familier bør benytte sjansen å låne penger når dette nesten er gratis. Folk som var unge på 1970- og 80-tallet slet med et tosifret rentenivå, og dagens unge bør derfor ikke klage for mye. Riktig nok er arbeidsmarkedet stramt enkelte steder i landet, men det er fortsatt mulig å finne seg en god jobb hvis man er villig til å flytte på seg.

Penger frigjøres til andre ting

Den lave renta gjør at du sannsynligvis kan frigjøre litt penger til andre ting du ønsker å ha i selve boligen. Rådet vi kan gi i denne sammenhengen er derfor: Velg riktige møbler til ditt nye hjem. Når du har gått til anskaffelse av en bolig, regner vi med at du planlegger å bo der en del år framover. Derfor er det smart å gå til anskaffelse av møbler som er behagelige og solide. I slike tilfeller må du ofte noe opp i prisnivå. Billige møbler kan ofte være ubehagelige å sitte i, og det er bedre å bruke noen tusenlapper ekstra på en behagelig sofa dere kan ha i 10-15 år framover. Senere kan dere donere den til tenåringen. Små barn er ikke så veldig kresne, og har en tendens til å ødelegge ting. Derfor kan du godt være noe mer sparsommelig her, de kommer garantert til å mase om mer penger når de blir eldre.

Norske myndigheter elsker barnefamilier

1200px-20031012-002-houses-st-albansHelst siden 1950-tallet har barnefamiliene vært sterkt subsidiert i Norge. Hvis du søker informasjon fra regjeringen om samliv og ekteskap, kan du finne mer om dette på regjeringens egne nettsider. Norge har i årtier hatt et eget barne- og familiedepartement som behandler saker som angår deg. Husk at det er mange goder forbundet med å stifte familie i Norge. Både barnetrygd og kontantstøtte betales ut og de fleste barnehager har en makspris. Dette skjuler allikevel ikke det faktum at det er en betydelig investering å skaffe seg barn. Du og partneren din bør derfor tenke dere nøye igjennom før familieforøkelsen starter. Er dere begge i en trygg jobb? Tåler dere arbeidsledighet? Dette er tenkte scenarier dere må ta høyde for, sånn at dere er forberedt på vanskelige tider. Husk allikevel at dere sitter på en stor verdi hvis dere eier hjemmet deres. Da kan dere bruke dette som en sikkerhet hvis det skulle bli vanskelig i en liten periode.

 

Leave a Reply