Hva slags elektronikk bør barna ha?

Dette er et spørsmål som blir stilt igjen og igjen. Nå om dagen er det vanlig at mange barn har iPad helt siden toårsalderen, men er dette greit?

Mange ulike synspunkter

Det er mange ulike synspunkter på det å ha teknologi og elektronikk som en del av oppveksten. Dette er jo opp til hver enkelt familie. Noe som er sikkert er at hvis du velger å la barna ha iPhone eller iPad som en del av oppveksten deres, kan det lønne seg å ha rimelige reservedeler til iPhone og iPad. Dette, spesielt hvis det gjelder flere søsken.

Elektronikk for barn

Det er ingen tvil om at barn skal lære seg å bruke og ikke minst respektere elektronikk. Dette er noe som må gjøres som en bevisst del av oppveksten. Man bør lære barna sine at selv om andre har bedre elektronikk og teknologi enn dem, betyr ikke dette at de trenger det samme.

Hva bør jeg gjøre?

Hvis du selv tenker på når du var på ditt barns alder, kan du jo tenke deg hvor stort behov du hadde for ulike typer elektronikk. Det er alltid kjipt å ikke få det man har lyst på, men i denne tiden hvor det finnes så mange forskjellige typer teknologi, må man kunne ta egne valg og stå for dem.

Ofte vil barna synes det er kjipt der og da, men bli glade for det på sikt. De fleste av oss vet hvor usunt det er å omgi seg med teknologi hele tiden. Det kan være vanskelig for barn å innse hva de gjør når de for eksempel surfer rundt på internett.

Det vi vil oppfordre deg til å gjøre er å følge magefølelsen og heller være litt for streng!

Leave a Reply