Ta nydelige familiebilder selv

Få ting er mer hyggelig enn å ha koselige familiebilder på veggen. En konstant påminnelse av samholdet i familien! Og kanskje betyr bildene ekstra mye hvis du faktisk har tatt dem selv?

Med dagens mobiltelefoner går vi rundt med et godt kamera i lomma, som raskt kan dras frem i hverdagen for å fange et fint øyeblikk. Å få barn til å sitte stille på et oppstilt bilde er ikke alltid så lett, det enkleste er å ta bilder av barna mens de er opptatt i sin egen verden. Et kjapt: «se hit, da! Smil!» Er lettere for en liten, utålmodig kropp enn et oppstilt familiebilde.

Ønsker du deg noen ekstra fine bilder som du kan plassere i nydelige fotorammer på veggen hjemme, får du noen tips her!

Ta familiebildene selv: fire tips!

  • Finn på noe som får barna til å føle at fotoseansen er en morsom aktivitet dere skal gjøre sammen. Pynt et hjørne av hagen med noe de synes er stas, kle dere ut, eller dekorer et bord med masse godt. Det gjør ingenting om barnet har litt sjokoladeglasur rundt munnen, det er bare sjarmerende!
  • Tilrettelegg for suksess: fjern rot i bakgrunnen, kle dere i komplementærfarger og tenk på farge-sirkelen når du dekorerer omgivelsene! Svart kan bli litt hardt, og hvitt kan se overeksponert ut på bildet hvis det er veldig lyst ute.
  • I motsetning til hva mange tror, er ikke strålende solskinn nødvendigvis det beste fotoværet. Man kan få skygger i ansiktet og man myser mot sola. I noen tilfeller er det faktisk fantastisk med litt overskyet vær: det gir vakkert fotolys! Ta gjerne bildene om morgenen eller tidlig kveld, ikke når sola er på sitt sterkeste!
  • Bruk et stativ for å unngå uskarpe bilder. Sett på en timer og bruk selvutløser, eller spør en venn om hjelp!

Lykke til! Ha det gøy med barna!

Leave a Reply