Hvordan introdusere ditt nye kjæledyr til barnet ditt

Jente med kattunge

De fleste barn elsker dyr, og du ser kanskje for deg at det å ha både barn og husdyr kommer til å gå helt smertefritt. Allikevel er det noen ting du bør være bevisst på, både for barnets skyld, for din egen skyld og for hunden eller kattens skyld. Hverken husdyr eller små barn kjenner sin egen styrke eller sitt eget lydnivå alltid, og det kan være lett for den ene å gjøre det lite komfortabelt for den andre uten å mene det. For en katt eller hund kan det være stressende og skremmende om et barn kaster seg over dem for å gi dem en stor klem uten forvarsel. Og for et barn kan et bjeff fra en ivrig hund eller et byks fra en leken katt komme veldig brått på og være ubehagelig. Pass derfor på å være i nærheten de første gangene barnet og dyret leker sammen, til de kjenner hverandres grenser.

Å la barnet sove med husdyret

Det er ingen hemmelighet at katter og hunder har et annet forhold til hygiene enn det vi har. De har også et sterkere immunforsvar, og blir ikke syke av å lukte og smake på både døde dyr og andre ting ute i naturen. Risikoen er derimot større for oss, og spesielt for de minste. Skal du sove sammen med kjæledyret ditt bør du ta noen forehåndsregler om barnet også deler samme seng. Undersøk pelsen godt før dere legger dere. Finner du noe flått, åpne sår, eller er kanskje labbene ekstra skitne? Det varierer selvfølgelig veldig fra husdyr til husdyr hvor mye de kan komme til å dra inn i sengen deres. Bor dere nære skog og ville dyr er sjansen større enn om dere bor i byen, spesielt om katten nesten alltid er inne eller hunden kun går tur i bånd. Dessuten er det jo veldig hyggelig å dele seng med et dyr både for store og små. Derfor bør du kunne unne dere denne kosen om dere føler det er sikkert.

Å leke sammen

Akkurat som at vi mennesker knytter sterkere bånd gjennom å gjøre morsomme aktiviteter sammen gjelder dette også mellom mennesker og dyr. Om dere får en god start vil nok sønnen eller datteren din etterhvert se på hunden eller katten deres som en bror eller søster. Vis barnet ditt at hun eller han kan kaste ball eller andre leker til dyret deres, og de vil begge få mange timer med moro ut av det fremover. Katter er kanskje ikke like glade i å hente ting som er hunder er, men de kaster seg fortsatt over leken like ivrig. Det finnes også nok av leker i både lekebutikker og dyrebutikker som kan passe dem begge. Det koster selvfølgelig litt å ha både barn og hund, men penger bør ikke være en stopper. Dessuten kan du alltids få et lite lån fra Sambla om du kommer over noe dere har ekstra lyst på.

Leave a Reply